Café.

Hoboken – Zondag 24 februari 2019

Het is weeral een hele tijd geleden, maar vandaag heb ik besloten naar Café Boekowski te rijden. Net binnen mijn opgelegde actieradius. Er is een boeddhistische monnik bij Friedl op bezoek. Met alle respect, maar ik heb vandaag geen zin in verlichting, van welke strekking dan ook. Ik rol wat door mijn foto’s; vakantie in de Auvergne alweer twee jaar geleden. Het was in september en het was er vaak koud en grijs en op de hoogtes zat vaak een gure wind. Ondertussen schijnt hier de zon, de hemel is staalblauw. Genoeg koffie gedronken. Tijd om naar mijn maat te fietsen, eerst langs de polder, het speenkruid staat in bloei en de hazelaars.

KP1040990

Veel zondagse wandelaars. Dan de stad in, tot aan het nieuw gerechtshof, de frietzakken in menige volksmond. Hier ontrolt zich de verdichting. Bouwlagen, bouwkranen, de toekomst. Goed geïsoleerde appartementen met zicht op de Schelde. Toen ik in het ziekenhuis lag deelde ik de kamer met een mens van mijn leeftijd, ik zou zeggen zie aldaar. Hij had in een villa in Brecht gewoond, had de hele handel verkocht. ‘k Had een houtkachel, zei hij, maar als hij die durfde gebruiken werd hij door sommige buren scheef aangekeken. Hij had een appartement gekocht. Gelijkvloers, drie slaapkamers, garage, kleine tuin. Zonnepanelen op het groendak, warmtepomp; de hele boel draaide schier autonoom. Ik vroeg hem wat dat optrekje had gekost, want zoiets wou ik ook wel betrekken, erbij vermeldend dat hij best kon zeggen dat ik daar geen affaires mee had. 500.000 €. Ik heb maar één huis in de rij. De transitie zal sociaal zijn of niet. Ja?!

KP1040991

Het is druk in café Boekowski, ’t gezelligste café van de stad. Veel terraszitters. Met dat mooie weer was het de laatste tijd al enkele keren heel druk geweest. Mooi zo, en ook al zie ik Lukas amper, dit is goed. Eindelijk wat beloning na een jaar hard labeuren. Ik lees een andere krant, andere meningen, andere commentaar.  Ook in mijn tuintje staan de madeliefjes in bloei, zij het nog aarzelend, en kleine narcissen doe ook al een poging.  Februari 15°.

KP1040992

Later op de avond lees ik, over cijfers en die cijfers schijnen dan, volgens sommigen, weer niet te kloppen en dus geven die andere cijfers en kloppen die dan!? Papier is verduldig. Je kan er veel op kwijt, je kan er eindeloos op fantaseren, verhalen vertellen. Maar tussen droom en daad …

Categorieën reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close