Naar huis.

Neen ziekenhuizen zijn niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Om twee uur vindt er een invasie plaats. Het lege bed wordt buiten geduwd, spoedgeval. Tegen dat ik terug in slaap ben wordt het spoedgeval terug binnengereden. Maar ik slaap nog wat en tegen zeven is daar weer het dartele engelenkoor.  Ik luister naar het vrolijk praten en lachen. 74 maagden zijn het niet, maar ik begin er mij iets bij voor te stellen. Een mens zou voor minder al eens een aanslagje plegen.

Mijn gardian angel is terug. Uitmuntende verpleegster. Ik ben vooral verbaasd over haar krachtdadig en toch vriendelijk-zachte optreden. Drie jaar van school en al zo’n maturiteit. We plannen, dat is snel gedaan. Ze zal tegen twaalven mijn papier in orde maken. Douchen, verband nakijken, een stagiaire neemt dat onder haar leiding op zich. Ik herinner mij plots de eerste keer dat ik een inspuiting moest geven. Zweten, bibberen. Naast mij snurkt een man. Ik wordt stilaan wat onrustig. Ik loop wat over en weer en lees, maar de onrust neemt het steeds weer over. Ik krijg mijn ontslagbrief, heb ondertussen mijn kleren aangetrokken. Mijn vrouw arriveert. Mijn gardian angel komt nog langs voor de laatste instructies. Doosje chocolade en een kaartje om iedereen te bedanken voor de uitmuntende en vriendelijke zorgen. Uitwuiven. Een man van een paar kamers verderop loopt mee, hij moet ook nog naar de dokter voor een laatste stand van zaken en weet de weg niet zo goed. Hij heeft hetzelfde euvel gehad als ik, voze poten na een tijdje wandelen. Ook hij was dat spuugzat. De dokter wil nog valium voorschrijven, maar dat sla ik af. Voor vanavond heb ik er nog eentje in voorraad en samen met een pijnstiller hoop ik nog eens een nacht goed te kunnen maffen. Op 17 maart moet ik bij hem langs en bewijzen dat ik minstens een uur kan stappen zonder in de problemen te komen. De training is ingezet. Ik loop voor het eerst weer een trap af, en dat gaat goed. Ik laat me in de auto glijden. Zetel achteruit.

Niet al te druk op de eeuwige file-ring rond “de metropool”. Thuis. Het leven stilaan weer opnemen. Koffie, mijn vrouw heeft broodpudding gebakken. Warme zorg. Buiten is het nu koud. De winter laat even zijn ijspegels zien. Ik neem een gitaar vast. Liggend spelen gaat niet, lopend, zittend. Vijf dagen niet gespeeld, ik voel het in mijn vingers, ik voel het aan de lichtjes afgenomen accuratesse. Ik ben Arthur Rubinstein niet maar die heeft eens gezegd:” Als ik een dag niet speel hoor ik het; als ik een week niet speel hoort mijn vrouw het en als ik een maand niet speel hoort iedereen het.” Muziek wondermooie maar ook onbarmhartige minnares. Ik luister muziek. Ik hoor Joscho Stephan “Hey Joe” van Jimmy Hendrix spelen op een Maccaferi jazzgitaar. Eens googelen beste lezer. Gitaar tovenaar. Hij blaast moeiteloos de zes snaren van de mijne, met de glimlach en de ik vraag me dan af of ik niet beter al mij gitaren op 2de hands.be zet. Dilemma. Daar wil ik het in mijn volgende post eens over hebben. De avond geeft “The man met with the iron mask”. Verfilming van de roman van A. Dumas. Avonturen- en kostuum-film. Nog eens met een glas rode wijn bij de hand. Buiten vriest het. In bed houdt Wallander mij nog even gezelschap.Ja, ik ben een trage lezer, zeker dezer dagen met nog een halve radijzenkop. En dan val ik snel in slaap. Geen invasies vannacht, of het moesten aliens uit een ander muliversum zijn.

Met dank aan allen die mee supporterden.

Categorieën reizen

2 gedachten over “Naar huis.

  1. Zeg Jo, wat doe je daar met die gitaar in je hand?
    Ik kom van de week eens op bezoek als het goed is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close