Zondag.

Brasschaat 20 januari 2019

Ik heb redelijk geslapen. Om 19.30 u. komt Nicole Kidman, zij het iets minder stelterig, hevig roze sportsloefjes, haar opgestoken in een dotje, de kamer binnen gewaaid. Wat moet een mens nog meer. Zondag. De zon schijnt. Het keien dak waarop ik uitkijk is bedekt met witte rijm. Ik kan douchen. De pijn is nu meer dan draaglijk. Koorts heb ik nog niet gehad. De wonde heelt dus voortreffelijk, dat bevestigt Kidman ook als ze na het douchen het verband vervangt. Ik schuifel de heel de gang af. Dat schuifelen begint zelfs aardig op stappen te lijken. Verplegers heb ik hier, behalve in de O.K., nog niet gezien. Het blijft toch veelal een vrouwenberoep. De valium om mijn spieren te ontspannen heb ik stilletjes ter zijde gelegd. Mijn geest werd er ook te slap van. Ik bezie het wel. Voorlopig maakt het geen verschil.

20190120_124230

Ze lachen en gibberen bij momenten wat af, de veelal jonge verpleegsters. Piepjong, de meesten zouden mijn dochters kunnen zijn. Middageten. Wandelingetje in de gang. Mijn vrouw komt weer fleurig de kamer binnen. We gaan naar beneden naar de cafetaria, trainen voor morgen. Dat gaat goed. Daar beneden komen we mijn jongere broer tegen. Gezellige zondagnamiddag in kleine familiekring.

De pijn mindert met het uur. Ik herstel blijkbaar snel. Buigen zal nog lang niet kunnen, en lang zitten is ook niet ideaal, maar liggen en stappen gaan met een fractie van de pijn van gisteren. Dat geeft hoop en vertrouwen. Ik wandel na het eten met mijn vrouw nog tot aan de lift. Morgen ben ik weer thuis. En zo is het goed.

Categorieën reizen

4 gedachten over “Zondag.

 1. En ben je thuis?

  Hoe gaat het?

  Meelevende groet,

  Like

  1. Net thuisgekomen, alles gaat naar omstandigheden goed. Ben blij dat het achter de rug is. Maandag hechtingen laten verwijderen en binnen twee maand naar de neurochirurg om te bewijzen dat ik minstens een uur kan stappen zonder miserie. Goede vooruitzichten dus. Bedankt voor het meereizen.

   Liked by 1 persoon

 2. Blij te lezen dat het al vrij goed gaat. Als het herstel zo blijft evolueren is dat geweldig. Hou het nog wat rustig hé broerke. Tot gauw
  Geertje xxx

  Like

  1. Doen ik – maar voorlopig gaat alles goed. Herstel schijnt goed door te zetten. Nu moet ik natuurlijk alleen nog het resultaat afwachten. 17 maart moet ik naar dokter Hes gaan bewijzen dat ik minstens een uur kan stappen zonder problemen. De eerste stappen zijn gezet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close