Dag twee.

Brasschaat 19 januari 2019

Ik slaap goed tot een uur of vijf. Ik denk dat ik wakker word van de pijn. De spieren rond de wond zijn blijkbaar flink gemaltraiteerd. Ik bel de nachtzuster, en of ik een extra pijnstiller kan krijgen. Dat kan. Ik lees wat, maar kan niet blijven liggen. Ik besluit om mij toch even uit mijn bed te trekken. Merde, godver, shit, het doet even veel pijn als gisterenmorgen. Niet de de wonde, want die schijnt goed te helen, maar de spieren rondom. Schuifelen naar het toilet, schuifelen door de kamer. Vooral rechts lijkt de duivel af en toe een mes in mijn rug te steken. Stijf gelegen, dat zal het ook wel zijn.

20190119_083432

Ontbijten, met valium en brufen. Straks verlaat ik dit ziekenhuis als een volleerde barbituraten junk. Maar het helpt wel. Wassen aan de pompbak, stunten bij het aan- en uitkleden. Maar het wordt alsmaar beter. Een dokter komt binnen gewaaid – reactieve pijn, zegt hij – en waait weer buiten. Interne keuken. Twee uur boeiende gesprekken. Middageten. Buiten schijnt de zon. Ik zweef even in een soort van ondraaglijke lichtheid van het bestaan. Ach ja, die pijn.

 Maar ik lig hier warm, omringd door engelachtige wezens die voortreffelijk voor me zorgen. Wat ik nu mis is een gitaar. Misschien moet ik eens zo’n silent ding aanschaffen. Mijn zus belt even. Zorgzame vrouw, en ook mijn andere zus , bezorgde vrouw, en mijn vrouw dwarrelt binnen in kleurtjes, als altijd. WE.krant. Samen koffie drinken, wat bijpraten, krant lezen. Als ze later weg is samen met Klara, neen geen vrouw, klassiek, in deze draaglijke muziek. Theo krijgt het even kwaad, klimaatspijbelaars, nieuw in Van Daele.

Zo schuift de tijd verder. De krant valt op mijn kop. Ik maak nog een wandelingetje. Maandag komt stil dichterbij. Morgen is het zondag sowieso een luie dag. De valium maakt mij loom. Te lang moet dat niet duren.

 

Categorieën reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close