Aftellen.

Vandaag was het dan zover, ik toog naar de dokter. Nederlaag. Al jaren last van mijn rug, maar vooral van mijn voeten en benen. Tien minuten stappen en ik voel de grond niet meer onder mijn voeten. Sommige lieden zouden dat misschien fijn vinden, maar het leidt tot evenwichtsverlies, en, voor de buitenstaander, schijnbaar een toestand van dronkenschap. Als een dronkenman rondlopen in volle staat van bewustzijn, het is geen sinecure.

20181106_133418

De zon scheen, de nazomer kent geen einde. Dus besloot ik met de fiets naar B. te rijden. Een eindje meer dan een uur.  De herfst had kleur in de vroege zon. Gouden allee’s gaven de rit iets koninklijk. Dezer dagen zit ik veel binnen, gitaar spelen om op 17 november een concertje te spelen. Maar eens ik weer op de fiets zat, met een doel, wist ik het weer. Er zijn weinig plaatsen beter om te zijn dan op mijn fiets. Om 10.30 u. was ik in B. en schreef mij in voor een consult. Te vroeg, dus nog eerst en kop koffie en wat lezen in mijn boek over Ry Cooder (meester in de schaduw). De wachtzaal zat vol. Neonlicht, gekreun in alle stilte. Ik heb de gewoonte van op tijd op afspraken te zijn. Maar het zag ernaar uit dat het een tijdje wachten zou worden. Moest ik naar het toilet of niet, hoeveel nog voor me. Schuiven op plastic stoelen.

20181106_134127

Dr. H. is een lange magere man met een stevige handdruk. Klein hoofd. Desiderius Erasmus had er een verbreedde pet opgezet. MRI-beelden van mijn euvel, krochten vol artrose. En of januari mij schikte? In deze schikte mij weinig, maar jah, laat maar komen. Als ik tegen het voorjaar maar terug op mijn fiets kan. Dat moest kunnen. Papierwerk. Een overbelaste secretaresse. Afspraken. Verlicht en breed ademend terug naar huis. De zon scheen tussen de hoge bewolking. Langs knooppunten, nu ik tijd had. Modern Antwerpen. Tijd om wat foto’s te maken. Abtracties in beton en glas. Het aftellen kon beginnen.

Categorieën reizen

4 gedachten over “Aftellen.

 1. Een afspraak stond verkeerd in mijn geheugen.
  Ik meende dat ik na 3 maanden terug moest komen.
  De 3 maanden moesten 3 weken zijn.
  Door de overbezette agenda’s in het Ziekenhuis werd de afspraak uiteindelijk toch 3 maanden.

  Gelukkig bestaat het Ziekenhuis nog. De omvallende en failliete ziekenhuizen blijven een raar fenomeen in Nederland.

  Ik wens jou een goede oplossing voor jouw lichamelijke ongemakken.

  Vriendelijke groet,

  Like

  1. Volgens de neurochirurg zou die er moeten komen en zou ik na een maand alweer de fiets op kunnen. Troostende gedachte.

   Like

 2. Waarde Johan, Ik ben in 2O1O geopereerd en kan bevestigen dat er leven is na een rugoperatie. Zeker voor zo’n sportman als uzelve. De klachten zijn natuurlijk gedeeltelijk terug gekomen. De pijnen werden met cortisone behandelingen bestreden. Mijn chirurg was Dr. Dua. Voortreffelijk Chirurgijn. Bijna met pensioen. Ik ben inmiddels een kleine vijf jaar stabiel met mijn rugklachten. Ik denk persoonlijk dat mijn kinisist/osteopaat daar de grootste verdienste in heeft. Ik zie hem nu nog maar een paar keer per jaar. Maar hij heeft mij een heel beperkt en simpel uit te voeren dagelijks oefenprogramma bezorgd. Ik doe dat iedere morgen, bijna. Dat duurt maar een kleine 5 minuten, bijna. Maar dat heeft de spieren versterkt waardoor de belasting van het skelet kleiner is geworden. Zeer aan te raden. De “normale medici” hebben veel te weinig oog voor wat deze vakmensen kunnen. Goede moed dus waarde Heer Johan, er is nog uitstekend ‘fietsleven’ na een eventuele operatie. Mijn kinesist woont in Wilrijk.
  hh, Wim.

  Like

  1. Met dank voor dit hart onder een stevige riem.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close