Rainey day, dream away …

… let take the sun a holiday. (Jimmy Hendrix) 

Florenville – vrijdag 7 september 2018 – dag 75 – km 4566.

Grijs  mistig en fris, ik wil koud nog achterwege laten zij het met lichte tegenzin. Ik ben in een van mijn zeldzame optimistische buien en zeg tegen mijn vrouw dat de zon de mist snel zal oplossen. Maar dat is nevens hogere machten geredeneerd. We kunnen zo goed als droog inpakken. Als we wat kouwelijk zitten eten valt er wat froezel, die snel in regen overgaat. Vlug onder een afdakje regenkleren aandoen. We staan er lichtjes opeen gepakt met twee Italianen die hier aan het fietsen zijn. Ze komen zowaar uit Venetië. Een dame uit een van de vaste caravans komt in een badjas gewapend met een paraplu naar het toilet. Moet ze al dat tentjesvolk opzij krijgen. Ze wurmt zich amechtig tussen ons in naar binnen. Dan gaan we op weg. Deze regendag begint met een klim van 11% terug naar Florenville. Vandaar vind ik een klein weggetje langs een paar dorpen om naar Bouillon te rijden. Het gaat voortdurend op en neer, van de Semois, loopt de weg steeds weer omhoog over een kam om dan weer naar de rivier af te dalen. De regen valt soms hard, soms froezelig, soms even niet. Nat worden van de regen en onder mijn regenpak van het zweet. Lage wolken, ver kunnen we niet zien. De point de vues zijn mistige grijze prentjes.

1040834.jpg

Plus 13° zegt een groen apothekerskruis. Dat is er ver onder. De afdalingen zijn koud, maar duren net niet lang genoeg om helemaal af te koelen. Colletjesdag. Misschien maar van vierde categorie, maar ze zijn er, telkens opnieuw. Mijn vrouw rijdt met haar E-bike fluks naar boven. Beetje als een jonge hond, soms wat achter  dan hoor ik het gezoem van de motor weer vlak achter mij en in de klimmen gaat ze ervan door, terwijl ik mij naar boven knoeft. Boven staat ze dan weer te wachten. Het herfstproces komt snel op gang. We zien de bomen steeds meer met een beetje verkleuren. Het gaat hier over het algemeen sneller dan in onze stadsstaat. Dat weet ik nog uit vorige edities. Eindelijk Bouillon. We stappen resoluut een taverne binnen om er wat te eten. Eten in het veld is er vandaag niet bij. De wind trekt aan en tegen twee uur komen er enige blauwe vegen aan het firmament. We blijven een tijd genoeglijk zitten, eten, drinken en tegen de tijd dat we buiten komen schijnt met vlagen warempel de zon.

1040850.jpg

Nog één helling, een lange klim naar Corbion. Dan naar beneden naar Poupehan waar verschillende campings zijn. Ondertussen schijnt de zon volop. De eerste camping wordt gerund door twee oude tantes. Ze willen ons eigenlijk niet hebben. De excuses zijn wat flauw. De everzwijnen hebben het terrein beschadigd. Daar is van aan de ingang niet direct veel van te zien. En oei, de rivier kan overstromen. Dan zal de gletsjer eerst helemaal en abrupt moeten smelten, denk maar. Camping twee wordt gerund door Nederlanders, niet goedkoop, maar rustig. Toch beetje afzetterij. Nog munten moeten kopen voor de douche, dat vindt ook mijn vrouw te veel. Tot overmaat van ongemak is er ook nog geen warm water voor de afwas. De avond wordt snel koud en tegen achten gaat de deur dicht. Maar de dag eindigt met een blauwe hemel en zon, alles krijgt weer kleur en vorm.

1040853.jpg

Let take the sun a holiday, ja, maar niet te lang.

Categorieën reizen

2 gedachten over “Rainey day, dream away …

 1. Regen is ook niet mijn weer. Maar te lang stil staan bij misère maakt het ook niet droog.

  Respect voor jullie doorzettingsvermogen.

  Regenachtige groet,

  Like

  1. Ondertussen al weer droog.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close