The day after.

Söllingen – zaterdag 1 september 2018  – dag 69 – km 4188.

Vannacht hebben we slecht geslapen. Lawaai op die camping. Volk dat zonodig tot een kot in de nacht moet brallen. We hebben gisteren beslist om naar Frankrijk te reizen en onze tocht verder te zetten door de Vogezen en den Elzas. Eén probleem, we hebben geen goeie kaarten, maar die vinden we wel ter plekke. We vertrekken met een blauwe hemel en zon, al is het nog behoorlijk fris. Maar al blij dat het niet regent. Verder hebben we ons snel georganiseerd, tenslotte niet de eerste keer dat we samen op reis zijn met de fiets. We steken de Rijn en de grens over met een veer dat vaart tussen Greffern en Drusenheim. Al snel hebben we goeie Michelinkaarten waarmee we tot in België toe kunnen. Bij een kop koffie en een croissant plannen we de eerste rit. Weldra rijden we door mooie Elzasser-dorpen.

1040633.jpg

Het weer blijft afwisselend bewolkt en zonnig. Aanvankelijk loopt de rit vlak, onder Haguenau door. De dorpen hebben nog Duitsklinkende namen, Batzendorf, Kriegsheim, Ohlungen. De maisvelden overheersen. Soms een veldje tabak, ook enkele hoppevelden. Achter Haguenau begint het te glooien en weldra is het heuvelachtig.

1040643.jpg

Een eerste klein colletje en dan naar beneden naar de vallei van de Moder. De Vogezen komen in zicht, al zijn die hier in het noorden niet zo afschrikwekkend dan meer zuidelijk. Pfaffenheim heeft mooie vakwerhuizen en huizen met beschilderde gevels. We volgen de vallei van de Moder. Inwiller, klein stadje in de vallei, twee kerken in roze Vogezen zandsteen. Even pauzeren bij een grand crème voor we de laatste kilometers aanvatten. De vallei loopt langzaam op. We hebbenn een kleine camping gevonden in Wingen sur Moder. We zijn zo blij als een kind. Npog vijf andere kampeerders van verschillende envergure. Maar vooral rust, simpel. Geen gezeik met pasjes, geen gedoe met bareeltjes, een vrolijke mevrouw komt vanwege de gemeente opschrijven en 11 € innen. En als je wil brengt ze morgen nog brood ook. Best tevreden over onze eerste dag. We hopen op hetzelfde elan verder te gaan. Morgen beginnen we met de col de Puberg, 325, dat wordt een oplopertje.

Categorieën reizen

Een gedachte over “The day after.

 1. Een vroegere vriend liep ooit eens vanuit Arnhem naar Santiago.
  In Nijmegen heeft de vriendengroep toen een afscheidsborrel met hem gedronken.
  Ik bood hem toen een overnachting bij mij thuis aan. Ik woonde toen in Den Bosch.

  Zijn eerste vraag bij aankomst was of hij mijn atlas even kon bekijken. Wat bleek; zonder kaarten en/of route was hij op pad gegaan.
  Hij is tot mijn verbazing ook nog in Santiago aangekomen ….

  Kaarten lijken mij altijd makkelijker.

  Zonnige groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close