De Rhône over – Valence.

Toulaut – donderdag 19 juli  2018 –   dag 25 – km 1553.

Ze zeggen weleens dat de ronde van Frankrijk gewonnen wordt in bed. Daarmee bedoelen ze, door middel van een goede nachtrust. Welaan, vandaag kwam ik zwaar op achterstand. Ik schuif de hele nacht weg in een put, de wind gaat heftig te keer rond de tent, een everzwijnen komen ook nog eens mijn nachtrust verstoren. Om zeven uur staat de zon op de tent, dus sta ik maar op voor het veel te warm wordt in die bakoven. Maar ik hoef geen gele of bolletjestrui. Ik sjees naar beneden, laat het centraal massief achter mij. Mooi geweest.

1020753.jpg

De afdaling duurt onzedelijk lang. Bakker en koffie, en een gezellige madame komt mijn eenzaamheid doorbreken. Eerst de altijd weerkerende vragen en dan gaat het over reizen en welke steden in Frankrijk ik nog allemaal zou moeten aandoen. Het zal niet meer lukken. Ze logeert voor een paar dagen bij vrienden in het dorp.

1020794.jpg

De Rhône over en die is hier behoorlijk breed. Wat hogerop komt de Isère erbij. En samen vormen die hier een brede, nu hete vlakte. Vanhier zie ik de bergen die lonken, die lokken, die lachen…

1020834.jpg

Valence heeft een klein compact oud centrum. De kathedraal is er Romaans en er zijn een paar gezellige fijne straatjes. Een overdekte markt, waar nu ook terrasjes staan. Er valt een grote vermoeidheid over mij als ik op een terrasje wat ga drinken.

1020821.jpg

Maar sowieso wordt dit een luie dag. Even rust voor ik begin aan het voorgeborchte van de Alpen. Als een langerekt rot gebit lachten ze me gisteren toe.

Chabeuil, uitgewoonde camping, waar ik rond 13.30 u. mijn tent opsla. Rust, morgen beginnen de cols, die waar geen discussie kan over zijn. De Slinger van Foucault houdt me erudiet gezelschap.

Categorieën reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close