Morgen naar Nederland.

18 maart 2018 – zondag – 20.30 u.

Het blijft maar winteren. Het is dan ook nog altijd winter meneer. Toch ben ik van plan om morgen de fiets op de trein naar Rotterdam te zetten en vandaar een tour door Zuid-Holland te maken. Niet direct zeer exotisch, zeker niet gezien het weer. Ik ga dan bij dit weer ook niet kamperen maar logeren bij mensen die zijn aangesloten bij vrienden op de fiets. Plezante manier om ergens te overnachten, kamer en ontbijt voor 19 €, verschillende campings zijn duurder. Maar daar zijn voorwaarden aan verbonden. In principe is het maar voor 1 nacht, al heb ik het wel eens voor 2 nachten uitgezongen, en je moet met de fiets aan het trekken zijn. Mijn eerste nacht is gereserveerd, de volgende doe ik wel onderweg. Surf eens naar http://www.vriendenopdefiets.nl voor een tientje per jaar ben je gesteld.

Ik voel me nu al zitten bevriezen op mijn fiets, maar als ik moet wachten tot het beter wordt dan raak ik nergens. Ik moet een beetje beginnen trainen, wat langere afstanden gewoon worden. Normaal fiets ik elke dag zo’n 20, vaak 30/40 kilometer. Maar nu zal dat meer zijn, en dan gaat het lijf wel eens tegenwerken. Pijn aan de kont, een schouder die ineens tegenwerkt, een pees die ambetant gaat doen. Zoals  op mijn reis naar Zweden deze zomer, toen op de cake-walk  die Denemarken heet, een pees in mijn knie begon op te spelen. Drie, vier dagen verschillende keren per dag stoppen, pees masseren, Algipan. Maar het ging over. Morgen vrees ik vooral de wind tegen uit het noorden, en die zal het nog kouder doen aanvoelen. ’t Zal zaak zijn om regelmatig iets warms te gaan drinken. Maar goed ‘s nachts zit ik onder dak. Dus doodvriezen zal er niet bij zijn.

Morgen begint dus het echte werk. Al is het maar een karweitje. Nog even wennen aan het tikken op mijn intelligente telefoon, maar nog altijd heb ik een schriftje bij. Maar niemand hoeft mijn gekrabbel nog te decoderen, tenzij ikzelf. Mooi, als is het wat ontdaan van lijfreuk.

 

 

Daarom hier nog een paar voorbeelden van mijn schrijfdrang. De twee bovenste zijn pagina’s uit het boekje van mijn reis door Engeland en Schotland (1995), met een schets van het Kings College. Daaronder mijn kaft met brieven van toen ik in 1993 naar Santiago fietste, en vandaar naar Madrid. Het zijn die brieven die een vriend van mij ontcijferde en daarna rondstuurde. Nog steeds mooi om die brieven vast te houden en  er door te bladeren. Zo stoffelijk. Maar dat was toen maar voor een paar insiders, dus elk nadeel hep zijn foordeel (al wat oefenen). ‘k Ga eieren bakken om tussen mijn brood te leggen. Dat is een soort ritueel bij elk vertrek, om het vervolgens in de brooddoos  te deponeren en dan wordt het wat wak. Zo hoort het. Slappe boterhammen met omelet.

 

Categorieën reizen

Een gedachte over “Morgen naar Nederland.

  1. Succes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close