Nieuw materiaal.

17 maart 2018 – zondag – 22.30 u.

In de loop van de week heb ik eindelijk mijn fiets onder handen genomen. Dat was nodig na de barre winterperiode. Altijd een karwei waar ik een beetje tegen opzie. Maar wel heel fijn was het er op het einde een nieuw zadel opmonteren. Uit mijn oude zadel (r.) was een bout weg en als ik er al eens aan trok had ik het in mijn hand, en sprongen de veren alle kanten op.

Ik zou bij Brooks wel een bout hebben kunnen bestellen. Maar dit bruine zadel stak mij de ogen uit. Esthetiek is niet onbelangrijk, ook niet in deze, al zal dat voor velen redelijk belachelijk klinken. Dus mocht het oude zadel op rust na vele duizenden kilometers. Wat scheurtjes, wat roest, wat rimpels. Weggooien doe ‘k niet. Ik zet het wel in mijn reizenkast. Nu moet ik alleen het nieuwe nog inrijden, zodat het helemaal naar mijn vorm gaat staan. Daar ben ik nu dus druk mee in de weer. Overigens kan ik iedereen zo’n lederen Brooks-zadel aanraden. Engels en in vele modellen, zowel voor mannen als vrouwen beschikbaar. Ga maar eens kijken op http://www.brooksengland.com.

En dan is er mijn tentje. Mijn vorig tentje van The Northface (foto boven) had meer dan 20 jaar dienst gedaan en was aan vervanging toe. Op mijn tour naar Zweden begonnen de bogen in te scheuren, eentje brak zelfs. Het zeil begon ook her en der te lekken en je kan niet als een gek blijven seamen. Dus heb ik het in Zweden achtergelaten en toen begon mijn zoektocht naar een nieuw exemplaar.

Dat heeft heel wat tijd in beslag genomen. En op de duur zie je door de bomen het bos niet meer. Vier dagen geleden de knoop doorgehakt. Een Eureka-tentje gekocht, we hebben er zo eentje om met zijn twee te trekken, en dat staat als een huis. Even de binnentent opgezet in de hal en dat gaat heel vlot. Als het even goed is als het eruit ziet, ben ik weer voor een hele tijd gerust, misschien wel tot het eind van mijn nog schaarse dagen. En dan rest er alleen nog mijn ouder wordend lijf, als dat nu ook nog even meewil, als mijn rug het niet begeeft, mijn nek niet al te pijnlijk wordt, en er vallen niet onverhoeds een paar bouten uit, dan zit ik goed voor het aanbrekende seizoen.

 

Categorieën reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close