Hier begint het.

16 maart 2018 – vrijdag – 10.00 u.

Vannacht ben ik schoorvoetend en na lang aarzelen aan deze blog begonnen. Hij is vooral bedoeld om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn reilen en zeilen, vooral als ik met de fiets onderweg ben. Maar iedereen is natuurlijk welkom. 

DSC_0778kopie
Fiskebacken – Zweden.

Misschien wordt het aanvankelijk een redelijke knoeiboel, ik en computers het is geen vanzelfsprekendheid. Maar toch waag ik een poging. Straks zesenzestig maar als ik mijn fiets zie staan dan heb ik er nog steeds zin in. De wereld blijft nog aan mijn slip trekken. Wat moet ik ook? Straks is ’t misschien gedaan. Ontwikkelt er zich hier of daar een gemene bobbel. Dus laat ik jullie hier genieten van mijn weten en mijn twijfels, mijn voorbereidingen, het vloeken onderweg bij pech, het juichen bij het oversteken van een bergpas, het genieten bij het naderen van een stad. 

Ik heb deze blog “tgebrokenwiel” genoemd, omdat ik bij vorige reizen twee keer een wiel brak. Dat waren op zich gedenkwaardige momenten. Daar kom ik later misschien nog op terug, want ik zal ook wel eens in het verleden dwalen, daarvoor ben ik ondertussen oud genoeg. Nostalgie nietwaar. Mezelf kennende zullen mijn gedachten sowieso naar andere dingen dan reizen afdwalen. Voor mezelf beschouw ik dit een beetje als een dagboek. Misschien is dit zelfs het einde van schrijven in boekjes, die niemand ooit leest of kan lezen. Daar kan een van mijn beste vrienden van meespreken, die vroeger mijn bij momenten onleesbare geschrift uit mijn brieven ontcijferde en dan doorstuurde naar een paar adressen.

Nu is mijn bereik is plots vele malen groter en dat stimuleert om hier mee te beginnen. Ik zou zeggen: geniet ervan.

 

Categorieën reizen

6 gedachten over “Hier begint het.

 1. Hendrik Vercammen maart 19, 2018 — 11:09 am

  Wij genieten graag mee!
  Dus laat je maar horen en zien….
  Anne en Rik

  Like

 2. Geertje en Hendrik maart 19, 2018 — 12:12 pm

  Hey broer

  Ik kijk ernaar uit om jouw fietsavonturen te lezen.

  Goed bezig wat deze blog betreft want ik heb daar ook geen flauw benul van hoe je dit aanpakt.

  Goede vaart en alle geluk en goed weer tijdens je vele trips.

  Liefs van één van je trouwe supporters

  Je zus Geertje

  Like

  1. altijd goed om weten dat er supporters langs de kant van de weg zullen staan.

   Like

 3. Dat is tof Johan zo zijn wij als achterblijvers toch ookeen beetje op reis, geniet van je tocht

  Like

 4. Mooie verhalen

  Met plezier gelezen

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  Like

  1. Fijn om te weten dat er mensen zijn die mijn verhalen appreciëren. Nog een zwoele lente.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close